Creixell

Missatge de Benvinguda.
 
Benvolguts internautes,
 
El nostre estimat poble torna a brillar un any més sota la calor de l’estiu. El seu mar, la platja, els seus camps i el campanar llueixen amb el sol que ens acompanya gairebé tot l’any en aquest lloc privilegiat on vivim. I amb l’estiu arriben les nostres festes dedicades al patró de Creixell, la Festa Major de Sant Jaume.
 
Són unes festes d’alegria, de llum, de participació, d’agraïment i respecte. Són unes festes durant les quals el poble de Creixell s’obre al món per convidar tothom a gaudir amb nosaltres, a participar de les nostres tradicions més arrelades.
 
Tots hi sereu benvinguts perquè la Festa Major representa la generositat de tot un poble, d’un poble amic i acollidor, d’un poble que estén la seva mà per convidar-vos a la Festa, a la tradició i a la germanor. Així és Creixell i així el volem viure tots plegats! Visca la Festa Major !
 
Benvinguts a la nostra web, benvinguts a Creixell.
 
 
 
Municipi de Creixell - Presentació del poble de Creixell
 
Des del seu mirador privilegiat i a uns 48 metres sobre el nivell del mar, Creixell domina tota la mediterrània de la Costa Daurada. Pertany a la comarca del Tarragonès, i està a 18 km de Taragona i a 81 km de Barcelona.
 
A Creixell, s'hi pot arribar per la carretera N-340 Barcelona-Valencia, per l'autopista AP-7 i amb tren. Gaudeix de quasi 2 km de platja de sorra daurada i fina. El seu estat és molt bo i combina zones de muntanyes practicament verges amb indrets urbanitzats com el barri de les Botigues de Mar (antic barri pescador).
 
A part de la platja, Creixell té un bònic nucli antic, fruit del seu passat, que els eus habitants han sabut conservar al llarg del segles. De totes les construccions cal destacar el Castell, iniciat al segle XI, encara que la major part del que podem veure és posterior al segle XVI; l'esglesia parroquial de Sant Jaume del segle XVI que va ser construïda sobre una petita esglesia romànica del segle XI; la torre campanar, finalitzada l'any 1773 i coronada al 1917 amb la cúpula modernista de l'arquitecte Josep M. Jujol; el casal de Ca la Miquelina, del segle XV, i les torres de Cal Jeroni (Pl. Major), Cal Xacó (C/Sant Jaume) i de ca la Miquelina, torres del segel XIV. Recenment s'han traslladat, a la plaça de l'abat Escarré, les restes d'una vila romana dels segles I i II de la nostra era.
 
El nord del terme municipal és muntanyos i podem trobar-hi algunes masies antigues. La millor conservada és el Mas Mercader, a l'oest, prop de la Pobla de Montornès.És del segle XVIII i té i una bonica capella del mateix segle sota l'advocació de Santa Teresa, Sant Pere Màrtir i Sant Francesc. Més al nord podem trobar Más Gibert sobre un turó de 149 metres. Fou construït al segle XVI i va ser habitat fins la dècada dels seixanta.
 
Creixell és una població turística d'uns 3500 habitants i amb una capacitat hotelera per a 30000 visitants. Això és possible gràcies a les onze urbanitzacions residencials que hi al seu terme i els cinc càmpings que tenen la seva activitat a Creixell. La major part del habitatges són cases unifamiliars i no hi ha grans aglomaracions de pisos ni d'apartaments.
 
Pel que fa als serveis, gaudeix de tots els necessaris per a una població mitjana. Té consultori municipal, centre cívic, llar de jubilats, zones esportives, Casal Municipal...També té nombroses associacions i clubs que dinamitzen la població. Es poden practicar, a la platja, esports nàutics al Club Naútic Creixell, (vela, windsurfing, pesca,...) o esports de muntanya com la caça, l'excursionisme a peu i amb bicicletes tot terreny a la zona muntanyosa del nord del municipi. També es pot fer un bon partit de tennis, bàsquet o futbol a la zona esportiva municipal, o practicar la gimnàstica al Casal Municipal. Tot això junt amb la seva gent i un clima molt benigne, tant a l'hivern com a l'estiu, fan de Creixell un lloc ideal per viure lluny del soroll i les presses de les ciutats.
 
Vine a conèixer-lo!
Creixell, et captivarà.